中上環實在好好多咖啡店林立,呢日同朋友左揀右挑,揀咗一間位於卑利街吧cafe:Dose。星期六嘅晏就無咩人,好清閒~同朋友歎美食吹吓水,時間好快過~Egg Benedict $108對於我呢個蛋控嚟講~我一定會揀egg Benedict。有三文魚、菠菜同Parma Ham俾大家選擇!同朋友一人揀咗一款,Parma Ham咸咗少少,不過流心蛋係正嘅!最特別係入面嘅炸薯餅炸得金黃色,食落去脆卜卜~好好味!下次可試下菠菜~菠菜味唔算好重,又健康,岩晒追求健康嘅女士。Slow Roast Spring Chicken $118要等嘅時間雖然耐少少,不過都值得嘅~1/2 隻雞岩晒一個人嘅份量。食落去雞肉都唔算好鞋~而配碟嘅薯仔同菜都好好味~Pancake $78呢個獨家嘅Pancake 要星期六日先食到~ pancake 嘅鬆軟度同質感唔算太厚身, 好鬆軟!一定要加埋糖漿,令到成知Pancake提味更加吸引,值得一讚 !雖然呢度cocktails 好吸引,wine menu 嘅選擇都好多,而coffee亦出名,不過我都係鍾意個mocktail。熱情果mocktail靚到心心眼~雖然有少少酸,不過

Egg Benedict $108

CHICKEN

Pancake $78
PANCAKE

雖然呢度cocktails 好吸引,wine menu 嘅選擇都好多,而coffee亦出名,不過我都係鍾意個mocktail。熱情果mocktail靚到心心眼~雖然有少少酸,不過同雞肉、Egg Benedict夾埋一齊食嘅話,即時幫你口腔refresh~行到熱辣辣,有一杯冰冰mocktail加埋悠閒嘅環境,真係好relaxing啊!
MOCKTAIL

不得不提嘅係,Dose裝潢好簡單,坐得好舒服。假日同朋友或閨蜜一齊嚟呢度悠游自在吹吓水,都幾唔錯架!
2018-03-03
CHICKEN