2024-09-20
係中環新開既孟加拉餐廳 第一次試孟加拉菜😂😂 感覺佢地既菜式同印度有啲相似 老闆好熱情咁介紹menu有咩好食Street Food Combo 招牌小食拼盤🍱入面有孟加拉素脆球 扁豆及洋蔥炸餅 雞蛋薯仔炸餅 炸薯仔三角餡餅 炸茄子 仲有三個醬料配搭 每款小食都有好多香料喺入邊 成個口感係好豐富 份量都幾大份 可以幾個朋友一齊share食😆😆Tomato Bhorta 芥末香草蔬菜蓉 - 蕃茄蓉將烤過嘅蕃茄整成蕃茄蓉 再加啲香料炒埋一齊 食落去一啲都唔油膩 好開胃 就咁單食或者配餅食都好好食👍🏻👍🏻Luchi 油炸脆餅炸到好酥脆 脹卜卜大大塊 攞嚟做主食都幾飽肚 同佢哋嘅蔬菜蓉好夾 相信配佢哋其他咖喱嘅菜式都會唔錯~~Lebor Shorbot 檸檬薄荷特飲🍸係清爽既 有淡淡地檸檬薄荷味 不過不失 🙂↔️Lassi 拉西乳酪特飲🍹尼款係偏甜口少少既 再帶有淡淡地嘅乳酪味
Street Food Combo 招牌小食拼盤🍱
Tomato Bhorta 芥末香草蔬菜蓉 - 蕃茄蓉