2021-03-09 93 瀏覽
呢排天氣溫差開始大,間中又有落微微雨!今日午餐就食咗啲養生嘅台灣麵🤤🤤係蘭桂坊斜坡轉彎入和安利條街越嚟越多新嘢食,今日就決定試呢一間養生湯麵館❤️餐廳入面雖然位置唔多,但係坐得都舒服😌今次叫咗一個香辣藥膳牛肉麵一個香辣野生農場雞配手工麵😚自己本身就好鍾意食牛肉麵同埋手工麵,每間台灣麵館嘅牛肉麵都有少少唔同,今次呢一間嘅藥膳湯底都非常濃味,雖然叫咗BB辣都係食得出有辣味,小小辣味令到成個牛肉麵更加惹味🤤好彩叫咗但泡桂花烏龍茶,食到辣嘅時候可以飲兩啖茶解辣~至於野生農場雞配手工麵,湯底係比較甜啲,都係見到好多紅棗係湯底,而且有少少雞嘅鮮味!至於農場雞嘅份量都好多,肉質不會好銀!由於都係唔係食得好辣淨係叫咗BB啦,但如果唔食得辣嘅就唔建議叫辣味! 整體來講覺得牛肉麵比雞嘅手工麵好食,如果大家想試吓我都推薦大家試吓佢嘅藥膳湯牛肉麵,食得辣嘅朋友就可以叫辣少少!

今次叫咗一個香辣藥膳牛肉麵一個香辣野生農場雞配手工麵😚
🤤好彩叫咗但泡桂花烏龍茶,食到辣嘅時候可以飲兩啖茶解辣~

• 香辣藥膳牛肉湯手工麵