2023-07-25 115 瀏覽
店名: Testina地址: 中環擺花街8號3樓香港站C出口,行6分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5今次黎到中環食米蘭菜,餐廳裝修走復古路線,職員態度友善,仲安排左我哋坐bar枱,望住佢地調酒就更加有feel🥰前菜嘅麵包籃有切片sour dough,麵包食落十分之鬆😚Charcoal Grilled Bone Marrow, Toasted Bread, Aromatic Salad❤️❤️❤️❤️❤️$188/pc呢道菜式十分特別,出面真係揾唔到,炭烤香牛骨隨,面頭烤得十分之脆,聞落陣陣超香嘅牛油味,加左鹽、迷迭香等等去調味😗配搭上蒜蓉包之外,仲有以多款香葉製作而為成嘅香葉沙律,有沙律🥗,可以中和翻油脂味,配搭啱啱好"Lingua Tonnata", Veal Tongue, Tonnata Sauce❤️❤️❤️❤️❤️$298平時都係叫小牛肉片多,今次佢哋係牛舌片,配上以橄欖油、醋等等整成嘅醬汁,帶有少少酸味,配搭牛舌片一齊食,一啲都唔油膩,超正😆Beef Carpaccio, Piedmont Hazelnut❤️❤️❤️❤️$228牛肉片十分入味,肉質嫩滑又一啲都唔腥,調味加上左香葉
店名: Testina

地址: 中環擺花街8號3樓
香港站C出口,行6分鐘

環境: 4.5/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

分之鬆😚

$188/pc

牛肉片十分入味,肉質嫩滑又一啲都唔腥,調味加上左香葉😝更加突顯出肉嘅新鮮,令食落提升左一個層次😚