餐廳: Jashan Celebrating Indian Cuisine
資訊:

2019-05-22 353 瀏覽
今日去開大館,係附近搵左間餐廳食lunch。咁岩講起想食印度菜,所以就同男朋友去左Jashan(係一間中環現代印度餐廳午市自助餐,鐘意食印度野嘅朋友真係要去試下)!Vegetable tikki Minty roll、Bout kebab、Chicken malai tikka、Minty RollBiti Kebab比較硬身,因為印度煮法都係長時間烤煮,所以比較「鞋」,但好重香料味,好好食!Chicken malai tikka好食,都係好重香料味,不過好似蒜蓉炒雞味咁!Keens Matar、Butter chicken、Corn palak、Kadhai paneerKeens Matar係羊肉碎咖哩,而且羊味好重,配餅同配飯都好好食,好惹味。(鐘意食羊嘅朋友必試)Kadhai paneer感覺有啲似薯仔鹹咖哩,都好好食。鹹淡都適中,又有薯仔,唔中意食印度飯嘅都可以試呢個。另外旁邊有啲沙律醬比大家配餸,果幾個醬都好好食,其中好似沙律醬嘅係加左其他香料,配肉類味道岩岩好。甜品、生果女朋友覺得最好食係Butter Chicken+Keens Matar配Pulao rice特色印度香

甜品、生果
女朋友覺得最好食係Butter Chicken+Keens Matar配Pulao rice特色印度香飯,係用香料、印度香米整成,比較長條形),牛油好香,不過印度菜的煮雞多數都會比較「鞋」,因為要煮好耐先入味。 另外推介仲有Chicken malai tikka,都好香。
而且牛油酥包都好正,熱辣辣咁食勁香。
2019-05-15