2022-07-13
今日去中環見完客,就約班fd出去吹下水。置地廣場入面有間urban, 有得飲嘢,又有小食,啱晒吹水傾計。呢間urban bakery走輕食路線,有好多三文治,muffin, 蛋撻選擇。由於我連lunch都未食,所以叫左個龍蝦意粉同蛋撻。d fd就叫左小龍蝦牛角包,sausage roll, muffin。點好食物,俾埋錢,就會送過黎。一路吹水,飲品同食物陸續送到。意粉係即炒,熱辣辣,龍蝦比想像中大隻,肉質好彈牙,蝦鉗去左殼,啖啖肉。牛角包同sausage roll嘅酥皮好脆,餡料好juicy。朋友話小龍蝦好鮮甜,餡料都好新鮮,sausage roll 都ok. 蛋撻熱辣辣,餅皮好鬆脆,蛋好滑。muffin有朱古力同藍莓味。muffin 好鬆軟,唔會好甜,但好香,配埋杯咖啡簡直係絕配。