2019-09-12
今日去開中上環呢邊,其實明明已經食咗lunch,但見到又有啲肚餓喎,經過見到有一間造型幾特別嘅小食店,買嘅小食都係港式嘅消息,咁就口痕一於食下,如果唔係等到晚餐都可能已經餓死啦。係呢度嘅裝修係用打機做主題,牆邊仲有一部好大部嘅game boy,可以比食客玩。見到有一款小食係炸雞比,毫不猶豫咁就叫咗炸雞比啦,另外嗌左左炸彈人同爆裂牛筋丸,仲有燒賣同一條腸仔。因為今日喉嚨有啲唔舒服所以啲燒賣同埋遠都嗌咗唔讚。我覺得呢度有個好處就係可以俾你選擇帶查定係唔渣咁適合返唔同人嘅口味。另外佢仲有唔同嘅醬汁俾你陪,我就揀咗沙嗲汁。佢所有食物都係即叫即整嘅,所以要喺側邊等幾分鐘,雞髀就要等得來啲啲。個雞髀好值得一讚嘅就係外面做到好脆,特別係個皮超級脆,入邊啲肉又好嫩好入味。至於啲丸食得出啲肉質唔係啲平嘅丸,牛丸仲好彈牙添。