2024-10-19
自從去完台灣旅行,久不久就會想尋找返正宗嘅台灣美食~ 今日放工就同朋友嚟試位於中環街市內嘅久久🥰 .Food & Drink Ordered:久久紅燒半筋半肉麵 ($82)古早老花雕雞卷麵 ($72)士林鹽酥雞 ($46)古早芋泥三色芋圓 ($38)紅棗桂圓茶 ($12)冷泡台南高山綠茶 ($12).Kuku食評:整體嚟講晚餐性價比非常高!🔥 紅燒牛肉同牛筋都炆得好腍好入味,湯底味道香濃~ 花雕雞卷啱晒鍾意花雕酒香味嘅朋友🙌🏻🙌🏻 配搭埋手工麵jeng jeng✨ 鹽酥雞有小驚喜🥰 炸得非常鬆脆,真係有喺士林夜市買即食嘅感覺!最後叫咗芋泥三色芋圓有個甜甜嘅結尾💓#hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_central #香港好去處 #香港美食 #台灣美食 #hkfood #hkgoodwest #相機食先 #食好西 #hkfoodie #hkeats #香港打卡 #香港探店
Food & Drink Ordered:
久久紅燒半筋半肉麵 ($82)
古早老花雕雞卷麵 ($72)
士林鹽酥雞 ($46)
古早芋泥三色芋圓 ($38)
紅棗桂圓茶 ($12)
冷泡台南高山綠茶 ($12)
Kuku食評: