2024-12-03 106 瀏覽
之前行中環街市見到條美食街仲有好多舖頭未入伙,但係今次去發現原來已經豐富咗好多👏🏻最後行到攰揀咗間可以食啲比較飽肚食物嘅小檔,買咗一個set,包一碗龍蝦湯🦞,一份自選三文治🥪同一盒日式炸雞🍗 ($75)本身諗住個龍蝦湯應該都係煮定放咗喺度普通嘅罐頭湯,但係我外賣攞到返屋企個湯都仲係熱嘅🙀而且飲落比較清爽,係一碗有大餐廳質素嘅龍蝦湯👍🏻自選三文治揀咗和牛薯仔可樂餅,薯餅入面啲牛肉餡唔會話太少,而且食落都唔會太過油膩,厚薄適中👌🏻如果唔係咁肚餓嘅朋友都推薦可以淨叫一個包試一試😋日式炸雞就不過不失,勝在一盒有好多粒,每粒都炸得又大又鬆脆,$30呢個價錢其實抵到爛🤫有興趣嘅朋友,不妨嚟到中環街市試吓我哋啲本地小店,好多舖頭都平靚正,完全值得大家嘅支持!💪🏻