2018-08-23
晚上八點幾,去咗呢間成日都想試嘅pizza place - Al Forno ( 中環一係Motorino,一係就啲西餐廳入面有pizza食、 選擇確係有限)所以pmq有間老少咸宜嘅餐廳、唔係酒吧,確實impressed佢有6-7個卡位,兩張大嘅吧枱,但係卡位滿左, 冇辦法個小朋友逼住要坐吧枱,等下一陣間有冇機會轉返去卡位。—Pizza就梗係揀返最正宗嘅margherita (因為呢個最容易整、可以睇到個廚師功力)Pasta方面就揀咗個雞肉粉, 諗住個薄餅係蕃茄底、希望有啲肉冇咁「寡」—Margherita $130 L🍕都幾大份,上面大大片mozzarella,加埋d basil,好香口。係有啲車厘茄,會邊食邊跌落黎咁,有小朋友食嘅話就要注意,大人食就冇問題-Roasted chicken spinach Linguine $118🍝個linguine冇諗過原來都係蕃茄底,如果嗌左薄餅就會感覺有啲重複,味道就非常好!雞會有少少乾、而接受到—坐坐下吧枱就轉左去卡位,同個侍應講想要雪糕、佢解釋個雪糕通常要配蛋糕eg tiramisu,而佢特登就安排一個雪糕球(而收同樣價錢🌚$68)。不過
佢有6-7個卡位,兩張大嘅吧枱,
Margherita $130 L
—
坐坐下吧枱就轉左去卡位,同個侍應講想要雪糕
不過算啦,為左氹小朋友😂
—
整體服務都非常好, 侍應都好細心。
佢仲同我講,對面係一個公園,如果下次再等唔到卡位其實可以帶小朋友放電先, 有位可以叫返我哋過嚟。呢種態度,100分
回頭率:100%
個晚好多女仔gathering,如果有個姊妹淘晚餐,相信好正