中環新開「陀地燒」個名夠晒貼地,野食、價錢都好貼地‼️陀地燒係原址舊鋪燒烤堂既新分支,Menu有少少唔同,有更多港式野食,最平既串燒有$8一串的雞皮🐥雞肉串🐣蔬菜類既仲多🫛🫑有翠玉瓜🥒玉米🌽冬菇等,仲有大量$10串的選擇,例如係牛肉串、燒豬頸肉、薄切牛舌等等,真係同friend叫多兩串都唔肉赤呀🙊今次我推薦既野有潮州牛肉餅🐮食落爽彈,係有啲似扁左既牛丸。燒豬頸肉,豬頸肉燒得好香🐷油脂感十足,配自家製的泰式辣汁🌶️好惹味,即刻想加單要多兩串!特色啲既有蕃薯手抓餅,表面脆脆地,味道甜甜地,有少少台式feel~ 烤年糕都係我鐘意既野,有外脆內軟、煙煙韌韌的感覺,好好食😍海鮮方面有生蠔、元貝,質素ok,最正係個堆蒜、金蒜粒,一啖食落去,好香口😋🔸薄切牛舌、牛胸爽、牛肉餅、燒牛肉🔸燒豬頸肉🔸味淋魚乾、蕃薯手抓餅、烤年糕🔸陀地燒生蠔、元貝🔸青檸梳打、百香果水果茶📍#陀地燒 (#中環美食) @localbbq.hk 中環九如坊6-10號林氏大廈地下C-D號舖

烤年糕都係我鐘意既野,有外脆內軟、煙煙韌韌的感覺,好好食😍

🔸薄切牛舌、牛胸爽、牛肉餅、燒牛肉
🔸燒豬頸肉
🔸味淋魚乾、蕃薯手抓餅、烤年糕
🔸陀地燒生蠔、元貝
🔸青檸梳打、百香果水果茶

📍#陀地燒 (#中環美食) @localbbq.hk
中環九如坊6-10號林氏大廈地下C-D號舖