突然興起想去鋸扒於是搵埋一班frd黎咗中環呢間「FLAT IRON STEAK」到試試!位於中環荷李活道既佢就係大館附近,只要沿著中環街市既扶手電梯去到大館附近既位置就到啦樓下係好多人既主Bar區,然後餐廳上少少位置就有另一個餐飲既位。店舖唔算大,但氣氛好好。因為鄰近SOHO區,星期五晚係非常之熱鬧&開心!!今日我同班朋友分別就試咗「FLAT IRON STEAK 平鐵牛扒 $208」丶「FLAT IRON DELUXE 豪華版平鐵漢堡 $208」丶「MORETON BAY BUGS 琵琶蝦(1KG) $398」同埋「FRENCH OYSTERS 生蠔 $88 6隻」。生蠔好新鮮丶仲要好重海水味個人就好鐘意食偏鹹海水既所以非常滿意,仲要88$有6隻!圍返每隻都係大約15$係西餐黎講呢個價真係算抵食~ 漢堡更加係人人讚口不絕!雙重芝士同煙肉個味道夾埋佢地既洋蔥&美式沙律醬簡直超正!!同班朋友成晚最愛就係個漢堡,就算四個人一齊分都夠過口癮夠哂大份~超愛食蝦既我,琵琶蝦既1KG份量亦都滿意~啲蝦大大隻,食落啖啖肉。岩哂鐘意食蝦既朋友~反而本身既牛扒冇咁吸引,有少少overcooked,但其餘
生蠔好新鮮丶仲要好重海水味個人就好鐘意食偏鹹海水既所以非常滿意,仲要88$有6隻!圍返每隻都係大約15$係西餐黎講呢個價真係算抵食~ 漢堡更加係人人讚口不絕!雙重芝士同煙肉個味道夾埋佢地既洋蔥&美式沙律醬簡直超正!!同班朋友成晚最愛就係個漢堡,就算四個人一齊分都夠過口癮夠哂大份~超愛食蝦既我,琵琶蝦既1KG份量亦都滿意~啲蝦大大隻,食落啖啖肉。岩哂鐘意食蝦既朋友~反而本身既牛扒冇咁吸引,有少少overcooked,但其餘既野食都好滿意