2023-06-12
平時放假最鍾意周圍搵野食,特別係中環區真係好多質素高嘅餐廳,今次嚟咗呢間喺Soho嘅法式餐廳!餐廳雖然唔算好大,但裝修得好舒適。我地首先點咗兩款Canelloni,外型有啲似中式嘅春卷,賣相幾精緻,食落係啖啖松葉蟹肉,個口感都幾好!第二款 招牌生蠔 都幾有特式,蠔肉上鋪上紅紅綠綠嘅青瓜粒同西瓜沙冰,為鮮甜嘅生蠔帶出另一陣清新味道!餐包方面都做得唔錯,口感幾好。我地點咗白酒襯埋生蠔食,隻蠔食落更加鮮甜!最愛呢一個菜式:魚子醬鰻魚甜甜圈,donut面頭放上煙燻左嘅鰻魚,同埋唔少魚子醬,成個配搭都好creative 。咬開donut 中間係胡蘿蔔醬,個味都幾match ,my favourite!最後叫咗個Squid ,擺盤好靚!材料用左新鮮螢光魷魚同埋燒魷魚,加左啲水牛芝士成件事更加正,味道酸酸甜甜好開胃!整體體驗都好好,下次再黎試下其他野先!
餐廳雖然唔算好大,但裝修得好舒適。
餐包方面都做得唔錯,口感幾好。
我地點咗白酒襯埋生蠔食,隻蠔食落更加鮮甜!
整體體驗都好好,下次再黎試下其他野先!