2024-04-12
今日約老友傾偈食飯,去咗間裝修得好靚嘅餐廳,成間餐廳都係好靚嘅黃色,好有氣派做緊promotion星期三每個booking 送一份 side dish🟡Wild Mushroom Tagliolini🟡最令我驚喜既係意大利麵🍝有咬口又有韌度,即使配上黑松露醬亦不覺得膩口,反而意粉掛汁後口感更覺順滑👍🏽撈埋慢煮雞蛋同巴馬臣芝士一齊食好正!🟡Pink Shrimp Carpaccio 🟡蝦🦐肉結實彈牙肉厚大隻,蝦頭有膏,鮮甜嫩滑新鮮爽口,柑橘檸檬醃既赤味道鮮甜無比🟡Pan-seared Scallop 🟡北海道帶子好新鮮煎得好香,配埋意式煙肉同枝豆泥一齊食好滋味😋🟡Deluxe Seafood Paella 🟡龍蝦🦞肉鮮嫩細緻,粒粒龍蝦肉夠晒吸引外,仲有魷魚🦑,青口等海鮮,意大利飯煮得入味富咬口,粒粒飽滿多汁,香味十足而有着濃郁的龍蝦湯香氣,加少少檸檬🍋汁去調味,菜色味道頓時立體起來😁
🟡Wild Mushroom Tagliolini🟡
最令我驚喜既係意大利麵🍝有咬口又有韌度,即使配上黑松露醬亦不覺得膩口,反而意粉掛汁後口感更覺順滑👍🏽撈埋慢煮雞蛋同巴馬臣芝士一齊食好正! 🟡Pink Shrimp Carpaccio 🟡
蝦🦐肉結實彈牙肉厚大隻,蝦頭有膏,鮮甜嫩滑新鮮爽口,柑橘檸檬醃既赤味道鮮甜無比 🟡Pan-seared Scallop 🟡
北海道帶子好新鮮煎得好香,配埋意式煙肉同枝豆泥一齊食好滋味😋 🟡Deluxe Seafood Paella 🟡