2021-07-12 302 瀏覽
中環Soho區確實有太多我想試嘅餐廳。今次揀去呢間餐廳食飯,係因為身邊嘅朋友話呢間泰式餐廳食物水準唔錯。確實當晚我哋點嘅食物又幾啱我哋口味。未進入餐廳前會經過室外用餐位,雖然空間細小只能容納到兩張枱,但經過嘅食客總會被牆上嘅玻璃彩繪畫吸引住。好多人總會停下腳步打個卡才會進入餐廳 (我就係其中一個😂)。店內裝潢俾人一種好chill嘅感覺。可惜空間唔夠闊落,只適合2-3來聚會吹水。食物選擇唔多,小食、串燒全部都適合用來送酒。四款主菜入面我哋揀咗兩款。我哋見到有另一個餐牌,有幾款Vegan菜式。▫️Prawn Toast (HKD48) - 呢個蝦多士貌似煎堆(由圓形變成三角形啫😆)表面有好多白芝麻,裡面嘅蝦膠將件多士塞到滿滿。蝦膠好彈口,我哋幾鍾意食呀。不過件數得兩件我哋覺得唔夠喉。▫️The crying tiger steak “seua rong hai” (HKD208) - 一份8oz 肉眼扒,生熟程度冇得揀嘅,肉質呈現粉嫩色,好鬆軟。配自家製醬汁,味道辣辣地,幾惹味。▫️Thai basil chicken spaghetti (HKD68)嗰陣紅椒青椒香味好香,雞絲味道辣辣地確有泰

嗰陣紅椒青椒香味好香,雞絲味道辣辣地確有泰式風味😋怕只食小食/串燒唔夠飽嘅話,可以點半份嚟食,一定飽肚。

▫️Fresh lime soda (HKD42) - 呢杯唔係咩特飲,可能因為店舖喺係中環Soho區所以要收貴啲?

諗住食晒以上嘅食物先叫串燒。點知我哋兩個都飽咗喇😆😆