2022-12-12
港島返工 LUNCH TIME最怕人多冇位食飯,所以平時多數買外賣留在OFFICE食~ 最近物色咗中環呢間日式外賣便當店,餐單簡單,主要是豬、牛、雞、魚、素幾款便當,每款配紅米飯,溏心蛋和蔬菜,全部都好健康!加$2有飲品,啱哂附近返工嘅朋友~! 燒汁豚肉野菜便當$78一打開便當見肉類,蔬菜和米飯份量平均,感覺營養均衡,是健康之選~燒汁豚肉香味撲鼻,豚肉切到一條條一啖食晒好方便,而且醃肉很入味,每吃一口很開胃,撈飯食正呀!味噌比目魚野菜便當$98比目魚煎到外脆內軟,魚肉嫩滑又唔腥,而且有2大片份量都幾多!值得一提野菜種類多,西蘭花、椰菜花、椰菜、雜菌、紅蘿蔔咩都有,溏心蛋好好味,蛋黃蛋白都充滿醬油味,喜歡呢~如果趕時間可以用手機QR code落定單,lunch就唔洗等快啲返公司食!
燒汁豚肉野菜便當$78
味噌比目魚野菜便當$98