2023-11-20
今晚喺中上環嘅「享慢煮意」同朋友享受咗一頓法國風味嘅晚餐,氣氛同食物都一流🍽️🥂🎉。餐廳佈置得好有西方風情,橙黃色燈光令整個空間顯得溫馨而浪漫。我哋試咗佢哋嘅招牌龍蝦湯流心牛角包🥐,將傳統牛角包同龍蝦湯完美結合,每一啖都令人驚艷,龍蝦湯濃郁而唔膩,牛角包外脆內軟,真係一絕。另一道美國頂級封門柳肉質超級柔軟,搭配甘荀蓉嘅甜味,每一刀都令人垂涎三尺🥩。我地仲試咗招牌龍蝦汁蟹肉伊面🦞,雖然蟹肉份量唔算多,但龍蝦汁嘅味道香濃,撈勻之後真係好惹味。玉桂蘋果流心牛角包🍎係一種創新嘅嘗試,凍牛角包外脆內軟,蘋果粒多到漏晒出嚟,每一啖都係驚喜。最後嘅真空慢煮芝士蛋糕同法式焦糖燉蛋🍰都非常出色,味道細膩,甜而不膩。整體嚟講,「享慢煮意」係一個絕佳嘅選擇,無論係氣氛、服務定係食物質素,都令人滿足。下次有機會一定會再嚟!😋👌🍴