餐廳: ARIA
資訊:

2024-05-21 187 瀏覽
中環蘭桂坊覓食好地方!估唔到呢間嘅牛扒咁好味同埋環境都好舒服仲有個落地海景!油甘魚同橙汁,墨西哥辣椒嘅組合真係好特別!油甘魚嘅粉紅色同半透明質地,即睇就知道好新鮮。加入咗橙汁同墨西哥辣椒,帶出咗啲酸甜同辣嘅味道,令整個菜色更加突出澳洲M5級靚牛扒,真係一道令人垂涎欲滴嘅菜式。牛扒兩邊都經過香煎,燒烤出微焦嘅效果,增添咗牛肉嘅香氣同口感。食之前,一定要加埋玻璃樽嘅mustard,嗰種特別嘅辛辣感會令牛肉更加豐富。入口時,牛扒嘅嫩滑質感同澳洲牛嘅濃郁牛香一齊爆發甜品🍮Tiramisu金屬杯造型好吸引,令人咁一睇就覺得好特別頂上灑咗一層可可粉,配合佢嘅深啡色嘅質地,好有層次感。食落去,濕潤嘅手指輕輕一按,立即感受到嗰層軟滑嘅芝士和蛋糕餅乾
中環蘭桂坊覓食好地方!
估唔到呢間嘅牛扒咁好味同埋環境都好舒服
仲有個落地海景!