2024-06-27 436 瀏覽
由細到大一向都好鐘意食刀削面,平日午餐時間經過喱間舖總係見到有好多人排隊,今日放工過黎試一試~首先店面名副其實,裝潢都好有青花瓷既感覺,主打係食藥膳養生面,亦有小籠包/雲舌/水餃等小食供應。麻辣牛展罐湯拉面一開始都唔知咩係罐湯,原來罐湯即係用瓦煲仔上菜,確保上菜時湯面仲係熱辣辣。麻辣牛展同個面係分開上菜既,所以都唔洗怕個湯會太辣或者太油。牛展做得夠入味,口感唔柴唔會爛,辣度亦岩岩好,底下舖既配菜剛好可以中和返牛展既辣度,推薦喱個菜式。牛腩罐湯刀削面牛腩刀削面就相對清淡一D,牛腩質地軟腍夠牛味,而刀削麵質地煙韌,掛湯效果幾好。上海小籠包小籠包的等候時間比較長,相信係即叫即蒸,咬落皮薄,豬肉餡料都夠多,肉汁豐富,配合湯面類既菜式都幾夾!寧波醉雞寧波醉雞既雞肉非常軟滑,酒味清新不算特別濃,咬落更加食得出雞本身既味道。雖然醉雞只係小食,但都大大份非常值得一試!

麻辣牛展罐湯拉面

牛腩罐湯刀削面