2024-11-02 235 瀏覽
今日跟個朋友睇戲前,上咗去蘭桂坊附近條街搵嘢食。行過見到有位可以坐,坐位又可望到街景,就入咗去食嘢。萬聖節嘅來臨,餐廳亦有好多關於萬聖節嘅佈置,非常有氣氛。侍應們只識說英文,請大家去的時候要注意。Penne Alla Vodka Pasta長通粉軟硬度適中、口感夠爽口、夠麥味,加咗用Vokda做嘅醬汁, 非常之特別。好少有西餐會落Vokda做醬汁。意粉吸收晒所有醬汁嘅味道,超夠味。Signature Seared Octopus Prime未食已經比條八爪魚腳,吸引我眼球,打卡必點。我好少西餐廳提供八爪魚腳食,八爪魚非常之粗大肥美,食落去唔會太乾有水份有彈性再加埋非常新鮮嘅火箭菜,含高蛋白質。仲有新鮮蘆筍配合非常清新,健康好味。Kiwi Hydrate奇異果加梨汁再加新鮮椰青水。可能加咗薄荷葉嘅關係飲落好似mojito嘅味道,但杯嘢飲係無酒精的。飲落去好Fresh,好醒神。Mango Pear Hydrate芒果加梨再加椰青水,估唔到咁match。超一啖好清新醒晨。唔似芒果沙冰飲完會好滯。Classic Carrot Cake超有紅蘿蔔味,食落去cream 同蛋糕比例剛剛好,唔會太多c

Penne Alla Vodka Pasta

Kiwi Hydrate

Mango Pear Hydrate

Classic Carrot Cake
超有紅蘿蔔味,食落去cream 同蛋糕比例剛剛好,唔會太多cream 搞到好漏。
2024-10-21
  • Signature Seared Octopus Prime
  • Carrot Cake