2023-04-26
📍中環擺花街 Green Waffle Diner 趁朝早唔使返學,同屋企人去中環食個早餐。我哋在堅道鴨巴甸街沿斜路行落去,就見到大大個好靚既招牌,寫住green waffle diner。食物☕️:Breakfast set 每個set都配過濾咖啡或餐茶,咖啡可以免費添飲,啱晒我呢啲熱愛咖啡既人1.Set C 早餐墨西哥卷配沙律 $68卷皮軟硬適中,卷入面有三色椒🫑粒粒,整到好細粒,睇得出好有心機整👍🏻仲有好嫰滑,唔會過熟既炒蛋🥚沙律菜🥗一啲都唔苦,蕃茄仔都好新鮮2.Set D 芝士蘑菇奄列配薯粒及多士 $83奄列好足料,有蘑菇、菜、三色椒,薯仔好細粒,所以先做到咁脆同好香口,真係好食🤤多士同樣出色,脆脆哋,除咗可以塗牛油🧈,仲有一個桃味jam,jam唔會好甜,而且有果肉,非常有心思!3.咖啡雖然係過濾咖啡,但好易入口,好順滑😃如果飲唔到黑啡,都可以落淡奶或糖隻杯仲印有呢度既招牌waffle 環境&服務🏠:呢間餐廳既設計真係好似列車,橙色既梳發,加上啲窗,好有feel。地版既圖案都有心思架!長梳發既玻璃可供打卡👏🏻服務好貼心,經常主動斟水,同問你使唔使添咖啡☕️,服務態度優良😁之後得閒都
食物☕️:Breakfast set
1.Set C 早餐墨西哥卷配沙律 $68
沙律菜🥗一啲都唔苦,蕃茄仔都好新鮮
2.Set D 芝士蘑菇奄列配薯粒及多士 $83
3.咖啡
隻杯仲印有呢度既招牌waffle
環境&服務🏠:
長梳發既玻璃可供打卡👏🏻
之後得閒都會再黎食早餐叉下電~下次想試埋呢度既waffle或者pancake,睇落超吸引🤩