餐廳: Braza Churrascaria Brazilian Steakhouse
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
🔸Braza Churrascaria Brazilian Steakhouse🔸🔆🐭🦁最近完成一件大事,決定要好好慰勞自己!比我搵到依家咁有特色的巴西Brunch Buffet,食肉獸🦁先生都期待已久!依到weekend brunch buffet就$318+10% 一位,飲品就唔包嘅。🔆入到餐廳第一樣入眼嘅就係一張長枱,放滿左唔同類型嘅沙律,冷盤,熟食,生果!熟食總類雖然唔算係好多,都係啲炒蛋,焗迷你薯仔咁,但熱辣辣,好好食同暖胃!而佢嘅沙律同冷盤嘅款式就非常多,淨係沙律都有大約7-8款,有簡單嘅薯仔沙律,有特別的茄子沙律,魷魚沙律,通粉沙律等等,唔中意佢撈好嘅,自己夾沙律菜自己配搭醬汁又得!冷盤方面有青口,吞拿魚漬,煙三文魚,cold cut等等。淨係前菜的款式已經令你花多眼亂,全部都好新鮮,味道都好唔錯,忍唔住食完一碟又一碟!真係好想講,未開始食佢啲巴西燒肉,已經開始飽!(🦁:點搞呀,都未正式開始)🔆大概過左15分鐘到,就開始見到嘅待應拎住一串串好大舊嘅肉呀,腸呀出黎,問每一枱要唔要食,咁佢地就會即場切比你。肉類嘅款式好在乎於佢地餐廳個日有咩供應,我地個日就有食到牛西冷,豬腩肉

🔆大概過左15分鐘到,就開始見到嘅待應拎住一串串好大舊嘅肉呀,腸呀出黎,問每一枱要唔要食,咁佢地就會即場切比你。肉類嘅款式好在乎於佢地餐廳個日有咩供應,我地個日就有食到牛西冷,豬腩肉,羊架,雞翼,豬助骨,豬肉腸。你唔洗擔心佢地只會走一轉,依幾款肉會不停輪住咁出黎,黎到你眼前問你食唔食😂。肉嘅味道都唔錯,而且佢地嘅燒法都唔會燒到無哂肉汁,不過肉嘅味道比較鹹。同埋牛肉同羊肉會比較生,我地唔係太習慣,但有需要係可以要求佢比啲熟啲嘅位置你地。而我地都一致覺得豬助骨最出色,外皮燒到香香脆脆,醬汁有啲煙燻味,而且幾多肉。好食!

🔆可能會有人擔心佢地係咁走埋黎,會唔會好煩/好disturbing。但其實佢枱面有個牌仔,一面寫住No more Thank you,另一面就寫住I am still hungry。佢地見到你個I am still hungry先會走過黎問你食唔食佢手上嘅肉,所以唔洗擔心!

🔆當食到七七八八個陣,🐭小姐已開始佢個甜品胃,食佢嘅生果同甜品,嘩!每種生果都超甜同多汁,但又唔係浸過糖水喎!蛋糕仔同donut就一般啦,都係志在食下甜品,黎個完美結局😂😂!

🔆Avocado Lime Smoothie $78
飲品味道好特別,有牛油果的濃厚感,又帶有青檸嘅酸味,好醒神同清新~

🔆Overall都覺得值得去食下,因為真係好有特色,見到待應拎住啲肉行黎行好嘅體驗好特別,而且味道都唔錯,餐廳都幾有氣氛,待應都好熱情,成日好怕你唔夠食咁😂,不過所有待應都只會講英文,大家可以留意番~同埋,唔好食記得唔好好似我咁食前菜食到飽哂呀!!!

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩
🦁先生:🤩🤩🤩+0.5
📌地址:中環蘭桂坊15-16號協興大廈3樓

🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure中環
#Pleasurer

#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkongfood #central #centralfood #centralbrunch #weekendbrunch #buffet #中環 #中環美食 #中環brunch #中環餐廳 #早午自助餐 #自助餐 #巴西菜 #巴西燒肉 #燒肉 #中環美食推介 #朋友聚會 #brazachurrascariabraziliansteakhouse @brazachurrascariahk
沙律bar
甜品bar