與妹妹慶祝生日,由於平日餐廳內不算多人,大概只有一半滿座,空間寬敞,燈光昏暗,環境浪漫,餐廳對出仲有一個小露台,好適合happy hour 或晚飯後同朋友來小酌一兩杯。前菜先有一碟牛油果吞拿魚他他及汽泡酒。上面加咗脆米增加咗口感,一道不錯嘅前菜。侍應先送上小食及汽泡酒,然後送上Menu,可以慢慢地選擇菜式。 前菜選了薄切鰤魚片配香橙、茴香、水瓜柳葉和小橄欖 Cured Amberjack carpaccio 味道清新開胃儲在選了自製龍蝦鮮意粉及卡邦尼馬神意大利雲吞伴酥脆豬頰肉龍蝦意粉,龍蝦汁香果濃郁卡邦尼意大利雲吞正常,一般卡邦尼味道,不過不失煮食選了烤鱈魚配西西里燉菜Roasted Black Cod嫩滑鱈魚配搭些少爽口燉菜口感剛好原本想要2set 3course, 但食咗兩個前菜 及兩個意粉雲吞,再加一個魚,已經好飽,最後分享一個tiramisu 剛剛好。到甜品部份,我們要了Tiramisu,訂位時已留言係妹妹生日,職員安排甜品寫字,餐廳特色是在客人面前製作甜品,淋上咖啡酒喺手指餅上面,然後拌勻意大利芝士,林上手指餅上面,再灑上可可粉,放上一支蠟燭,餐廳亦安排即影即有影相服務,有少

牛油果吞拿魚他他

味道清新開胃

儲在選了自製龍蝦鮮意粉及卡邦尼馬神意大利雲吞伴酥脆豬頰肉
龍蝦意粉,龍蝦汁香果濃郁
卡邦尼意大利雲吞正常,一般卡邦尼味道,不過不失

煮食選了烤鱈魚配西西里燉菜
Roasted Black Cod
嫩滑鱈魚配搭些少爽口燉菜口感剛好

甜品部份,我們要了Tiramisu,訂位時已留言係妹妹生日,職員安排甜品寫字,餐廳特色是在客人面前製作甜品,淋上咖啡酒喺手指餅上面,然後拌勻意大利芝士,林上手指餅上面,再灑上可可粉,放上一支蠟燭,餐廳亦安排即影即有影相服務,有少許加分。
但改善嘅地方是 咖啡酒並無充分滲透手指餅,然後我哋食嘅時候整條手指餅是連住,口感並不似一般tiramisu, 先淋上意大利芝士做底,然後放手指餅,再放多層大芝士,這樣整體口感會很好多。蠟燭建議可以換一支金色較長型,感覺高級點。

總括而言,餐廳是值得慶祝生日或者紀念日試一次,但應該未值得再去第二次。
牛油果吞拿魚他他