2015-12-08 6077 瀏覽
我地去果日係星期二,所以無乜人,環境好寧靜,周圍掛左畫做裝飾,都幾有特色。之前都未食過荷蘭菜式,所以試下。我覺得平時歐洲既菜式都好似,比較難忘既係'羊柳卷',估唔到酥皮包住羊柳既效果都幾夾,中間仲有茄子,茄子吸左肉味,食起黎有幾層口感,各方面都好配口。 除左食物,我地一人叫左兩杯酒,佢D WINE都幾多選擇,同埋比平時餐廳大杯佢D配菜會有D配酸瓜,個酸瓜應該係自己整,好JUICY唔會太酸。另外個青口都好好味,青口好滑,個'湯'好鮮甜。個SOUFFLE係送的,有小小橙味,配合番'Orange Tree'.
Lamb Fillets and Eggplant baked in Puff Pastry
Grilled Beef Tenderloin (6 Oz)
Black Mussels with Hoegaarden
“Fillet Americain” Dutch Style Beef Tartar
Side Dish
Salad
Souffle

另外個青口都好好味,青口好滑,個'湯'好鮮甜。

題外話/補充資料: 我地果日去就無SET,我見到佢有個SAT DINNER都幾抵,大概$400有5個COURSES
2015-12-03
Black Mussels with Hoegaarden