2019-05-20
👉🏻Set A: 頂級肉眼牛扒🥩 Prime Ribeye Steak 💲258推介五成熟😗切開見到佢燒得好pink😋跟餐仲有飯🍚、沙律🥗同豆腐😗個飯超多飯素🤣沙律個柚子醬好似落得多得滯🤣〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻Set B: 吉列炸牛扒🥩 Deep Fries Beef Cuties 💲188呢間店嘅主打😼點可以唔食haha吉列牛炸得好鬆脆 輕輕地係咁燒一燒就已經好好食😋〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻Set C: 頂級板腱牛扒🥩 (每日限量) Prime Flat Iron Steak (Limited Serving) 💲215板腱係牛肩胛骨後面嘅一塊肉 肉質細嫩 食起嚟口感油潤有韌勁😗食落肉質真係幾厚實 推介都係五成熟但我認為燒得有少少唔均勻 中間嗰部份有少少太生🤨不過牛味好濃👍🏻旁邊伴有蒜鹽同燒汁 個人認為點鹽會好食啲牛味出啲😋〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻蜜糖蒜香雞翼🍖 (5隻) Honey Garlic Chickenings (5 pcs) 💲58蜜糖味超甜🍯💕而且雞翼煎得好脆口 蒜香就唔係好識到啦不過佢個蜜糖真係好夠甜好好食😋〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻炸魷魚🦑 Fried Calama
👉🏻炸魷魚🦑 Fried Calamari 💲78
我覺得呢個好好食🤤佢魷魚味勁香😙有咬口得嚟唔會好似食橡膠咁硬硬到咬唔斷嗰啲 佢個魷魚味係有少少似wui魷魚嗰隻香好好食😽
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
drink menu款式好多 紅白酒、日本清酒都有🤣個人認為呢個價錢都幾合理 有靚牛扒又有咁多配菜🤣而且啲侍應好好人服務態度好好😋
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Steak Bar (中環)
📍中環蘭桂坊雲咸街31號地下
🔗#7eating中環#7eating銅鑼灣#7eating西式