2016-07-29
如果有一間餐廳我去過一次想反轉頭,你就知我無介紹錯。如果有去過雲咸街間食美國菜叫Restoration,而又好喜歡,歡迎嚟The Parish一試!可以訂位,我地三個女生一開始先來三杯house wine,一邊飲一邊睇有咩食,因為happy hour只去到八點,喜歡的話不訪叫定下一round用盡happy hour的專利。呢度比較chill,我地點左個big plate 同兩個small plates 一齊食。當然要點招牌菜:美式炸雞,供兩個cocktail sauce同酸菜。好香口,喜歡食熱氣野嘅我好like!至於small plates有spinach dip! 一嚟到以經見到好幾台食緊,所以點佢一定係明智嘅決定。一上碟,芝士仲係「時呢吵喇」,即刻用粟米片點嚟食,啲芝士拉到好長,like!呢個炸茄子真係辣左少少,可能係個jalapeno醬,記得點少少睇下接唔接受到先。甜品就點左招牌Key Lime Pie,唔係好甜,完美的一餐!