2016-10-16
豬小姐嘅牛一今年撞正中秋節翌日街外人多多 但我不求甚麽 只求豬先生陪我快樂地過 突然吟起詩來 真奇怪哈哈!今晚豬先生扮浪漫咁帶左我尼到bel cibo食西餐bel cibo位於野食多多嘅H8一出已經感覺到環境充滿情調 裝潢以銀黑色為主 有些藝術擺設及掛畫 水晶吊燈尤其漂亮 燈光暗暗的 更有氣氛有選擇恐懼症嘅我地揀左set dinner 見set dinner嘅食物都幾岩我地口味先上appetizers 意大利紅茄醬煮紐西蘭鮮青口青口入味而且大隻 茄醬酸甜開胃 滲入放於底嘅薯蓉 係唔錯嘅陪襯青口同香煎法國鵝肝多士一齊上鵝肝size毫不吝嗇 煎至金黃色嘅佢賣相吸引 鵝肝軟滑水潤 入口慢慢溶化 獨特嘅香氣充滿口腔 配撘住搽上橄欖油脆脆多士 減膩嘅黑醋汁 yum yum另一appetizer 煙三文魚香芒汁配羅文菜沙律顏色配撘鮮艷豐富 色彩繽紛 沙律亦唔係得個樣架 砌至玫瑰形狀嘅煙三文魚煙燻味重 質感細膩 羅文生菜新鮮而無苦澀味道 加上脆身煙肉粒 車厘茄嘅perfect match唯一不足嘅係芒果醬汁味道唔夠突出 未能作提味作用 醬汁調味可以大膽啲重手啲同多啲食完前菜飲下餐湯廚師餐湯究竟係嘜
今晚豬先生扮浪漫咁帶左我尼到bel cibo食西餐 bel cibo位於野食多多嘅H8
一出已經感覺到環境充滿情調 裝潢以銀黑色為主 有些藝術擺設及掛畫 水晶吊燈尤其漂亮 燈光暗暗的 更有氣氛 有選擇恐懼症嘅我地揀左set dinner 見set dinner嘅食物都幾岩我地口味
青口同香煎法國鵝肝多士一齊上
廚師餐湯究竟係嘜東東? 尼款似係加入蘑菇 煙肉 椰菜花打出而成嘅忌廉湯 感覺營養豐富!
忌廉湯細滑濃郁 不帶渣滓 溫度及調味剛好 令滿口都是溫暖以餅乾條取代餐包 有趣地過下口癮
題外話/補充資料:
服務態度好好 招呼週到