2021-01-08
今日孖住個「走肉」朋友係中環食番個超健康嘅素食午餐 🤩🤩Order 左個Lunch for two 兩人餐😎前菜各一🥰清新爽口、營養豐富既羊肚耳秋葵 & 醬汁美味、清新健康的田園沙律🥗🍅🍊🥣 soup👉🏻 金黃香濃的南瓜湯 🎃入口柔滑香甜, 顏色亮麗飽滿,超好味😋 & 百合竹笙羹😻湯芡夠薄👍🏻 竹笙清爽、配料豐富口感討好😋🍴Main 8選31)玫瑰叉燒🥢🥇外脆內軟的素义燒,入口有啖啖玫瑰香味,侍應介紹這道菜時講到呢個香甜既玫瑰醬係用左無數塊玫瑰🌹花瓣做出來㗎!👍🏻味道果然额外清香優雅,呢份义燒確係出眾😻🥰2)🥘咖哩氣味芬芳,茄子獅子球腍滑掛汁好惹味。3)最後一碟係入口香辣、爽脆既黑椒炒雙色西葫蘆(意大利瓜)西蘭花苗🌶🌶🌶🥢過足口癮既味蕾大刺激😆😁係我哋兩個都食得飽飽之際,仍然決定要+$30加多份😻dessert 滿足下✌🏻「炸脆燕麥奶」deep fried oat milk 👏🏻外皮脆脆,內裡滑溜口感好似食芋泥既軟心質地 😋做得乾身一啲油膩感都唔會有,贊👍🏻!🍴🥄🥢滿意既一餐精緻素食,由頭盤食到甜品,每一道菜式的味道、賣相都有水準,上菜速度亦做得好適中💯!
Order 左個Lunch for two 兩人餐😎
🍴Main 8選3
👍🏻味道果然额外清香優雅,呢份义燒確係出眾😻🥰
2)🥘咖哩氣味芬芳,茄子獅子球腍滑掛汁好惹味。