2022-12-11
上網搵到間好抵食嘅印度自助餐,餐廳叫Jashan Celebrating Indian Cuisine,星期一至日都有lunch buffet食,$148/位加一,星期日就$168/位加一,由12:00食到14:30。地點唔難搵,沿住扶手電梯上黎,之後見到一個叫金珀苑嘅門口撘lift。我地book左位十二點鐘黎到,意外地多客呢,餐廳已經半滿座,估唔到星期六都咁多人黎到中環食野喎。餐廳乾淨企理,自助區食物都幾多選擇,仲有標籤label係咩食物,一開始有沙律,旁邊有炸物,另一邊有各式咖哩同印度香米飯,最後排有甜品,應有盡有呢😍自助餐包一杯飲品,叫了🥭mango lassi,幾乎全場都係叫呢樣,味道香甜真係幾好飲👍店員好快送上餐前小食dosa,有啲似可麗餅但更薄同更脆,入面包住薯仔餡,酥脆香口。仲有每枱都會送上naan,煙韌有咬口,上枱時仲係暖㗎,好好味😊其他就係去自助區都拎嘅食物,先食下沙律菜開開胃,再拎齊各種咖哩配上香米飯,個人至愛lasooni palak paneer,菠菜乳酪真係好好味,butter chicken微微辣好惹味,另外幾樣都好食㗎。食飽飽就梗係要試埋甜品啦,好鍾意食呢
食飽飽就梗係要試埋甜品啦,好鍾意食呢個gulab jamun印度甜奶球,雖然真係好甜,但軟綿綿又香口㗎😋 另外仲有kheer米布甸,呢樣好滑仲有濃郁奶香,都唔錯。
整體食物高質,所有熱盤下面都有電磁爐暖住,仲refill得好快添。店員勤快收盤同斟水,店內環境光猛濶落,呢個價錢好抵食!