2017-02-12
叫化雞480招牌特色炒飯158潮色椒鹽骨168腿茸津白98鮑絲魚肚羹例168有好友準備升職說要設宴慶祝一下當然要選一家好吃的在另一位好友推薦下我們來了這一家在酒店內的餐廳吃到飽!!我們一行四人點了5個菜有叫化雞,招牌特色炒飯,潮色椒鹽骨,腿茸津白,鮑絲魚肚羹例叫化雞 $480食評:店員會先推車仔將一舊泥推出黎,之後就叫我地用槌仔扑舊泥,扑開後就係呢隻乞兒雞,食法新奇,而且好意頭(重點係隔離台既人望住哂,好有氣勢哈哈)味道方面,都幾特別,因為佢用泥姐住哂既關係,一開就勁香,D香味衝哂出黎,而且重點係D油,都係鎖住冇得走,所以焗到隻雞入哂味,又香口又好食,五分鐘都冇就比我地幾個食哂招牌特色炒飯 $158食評:就咁睇MENU其實都唔知係有咩材料既炒飯,不過落單個姐姐話呢個最好食,我地就信佢哂左呢個,SIZE好大份,應該夠5,6個人食都仲得,因為要留肚食其他所以只係食左一碗,服務員很好的幫我地分埋碗果真如店員所說,呢個炒飯又足料又好味,尤其是個九肚魚同D海鮮,啖啖都食到有!!!賣相同味道都係100分潮式椒鹽骨 $168食評:一上桌其實係香既,不過會覺得份量好少好唔抵食,但呢個估唔到係我食到最喜
招牌特色炒飯158
潮色椒鹽骨168
腿茸津白98
鮑絲魚肚羹例168
有好友準備升職
說要設宴慶祝一下
當然要選一家好吃的
在另一位好友推薦下
我們來了這一家在酒店內的餐廳吃到飽!!
我們一行四人點了5個菜
有叫化雞,招牌特色炒飯,潮色椒鹽骨,腿茸津白,鮑絲魚肚羹例
叫化雞 $480 食評:店員會先推車仔將一舊泥推出黎,之後就叫我地用槌仔扑舊泥,扑開後就係呢隻乞兒雞,食法新奇,而且好意頭(重點係隔離台既人望住哂,好有氣勢哈哈)
招牌特色炒飯 $158 食評:就咁睇MENU其實都唔知係有咩材料既炒飯,不過落單個姐姐話呢個最好食,我地就信佢哂左呢個,SIZE好大份,應該夠5,6個人食都仲得,因為要留肚食其他所以只係食左一碗, 服務員很好的幫我地分埋碗
潮式椒鹽骨 $168 食評:一上桌其實係香既,不過會覺得份量好少好唔抵食,但呢個估唔到係我食到最喜歡食既一個,雖然佢份量唔多,但係味道就是一流,椒鹽骨肉質嫩滑,而且椒鹽味重,骨就細細舊咁,同外面食到大大舊個樣好大分別,呢個部位應該係d名貴既部位,所以先煮到咁嫩滑彈牙
腿茸津白 $98 食評:叫了咁多個肉類當然要叫個菜類啦,津白鮮甜再配上腿茸既汁,好入味,而且菜煮得剛剛好,不會太淋也不會太生
鮑絲魚肚羹(例) $168 食評:呢個有分位上定係例牌,因為我地驚太飽所以叫左例牌(平d),點知原來例牌係可以分到成5 6碗出黎,平左之餘仲賺左哈哈,
呢個味道一流,材料足唔在話下,而且個湯夠濃,唔會好似水溝出黎咁!!食到呢度大家都已經勁飽勁滿足!!
菜單上的價錢來說不是特別的便宜
可能因為新開張的關係