2021-05-30
因為疫情開始緩和底下限聚令又開始放寬咗每日可以食飯出外食晚餐而且每位仲可以有六個人所以今日就約咗一大班朋友出嚟打邊爐出嚟進另一番懷舊一番因為冇得去旅行大家都成日都要困住喺香港甚至之前唔可以出街食飯仲要溫埋喺屋企咁慘嘅事日子終於都可以就嚟冇啦所以我哋都要食返餐嚟慶祝吓朋友介紹咗呢一間所以我哋今晚就選咗呢間新南苑海鮮火鍋貪佢係放題任食所以啱晒我呢啲超級大胃王首先嚟一個惹味嘅辣雞煲,雞煲嘅份量好足夠,足夠起碼六個人嘅份量啊! 真係好夠味,完全唔會炒到鞋口!呢度有牛肉嘅叫做牛魔王放題亦都有海鮮嘅海鮮放題亦都有兩種配合埋一齊嘅至尊組合套餐因為我同朋友都係海鮮控嘅關係所以我哋梗係選擇左呢個海鮮嘅放題套餐啦可能因為疫情關係呢度首先會預備一大煲熱水俾我哋洗一洗啲食具非常之咁細心喺疫情情況底下大家都人心惶惶估唔到呢啲咁細心嘅做法就令到大家冇咁擔心一上枱就即刻嚟咗冇人有半份嘅蒸龍蝦配粉絲而且每隻龍蝦嘅份量仲非常之咁大直情一隻碟都裝唔晒而且佢嘅龍蝦約咗非常之咁厚實配合埋蒜蓉粉絲簡直係令人地食指大動估唔到頭盤已經咁非常之值得讚飲品仲都係任飲雖然種類唔太多但係始終都會有款嘢飲啱晒我之後就嚟咗每人有一種食物嘅海鮮
一上枱就即刻嚟咗冇人有半份嘅蒸龍蝦配粉絲
飲品仲都係任飲雖然種類唔太多但係始終都會有款嘢飲啱晒我
之後就嚟咗每人有一種食物嘅海鮮餐
包括有大蝦鮑魚花甲蟶子
每一款都非常之咁新鮮
而且仲可以配合埋佢哋嘅火鍋紙
仲可以追加牛肉同埋魚類嘅食物仲有其他經常配搭嘅食物所以簡直係非常完美又海鮮食之餘仲食到平時嘅火鍋配料