2019-03-27 264 瀏覽
表妹想食海鮮,所以昨晚一行4日去左屋企鯉魚門附近個間富臨酒家食個海鮮餐!每位$368😋😋 店員好親切招呼我地,開左壺香片,仲有花生做小食!開動啦!冰鎮鮑魚沙律🥗: 鮑魚很爽口彈牙,好有鮮味,配埋麻醬沙律🥗菜一齊食,十分健康!芝士開邊焗龍蝦🦞:熱辣辣焗龍蝦配埋溶緊既芝士,超好味道,肉身都鮮甜爽口!白灼生蝦:清清地食好鮮甜,蝦🦐肉都實肉,唔會腍身!椒鹽賴尿蝦:有乾蒜舖係面,有炒避風塘既味道,仲提供埋剪刀✂️比你剪開,十分體貼!好鮮甜可口!蒜茸粉絲蒸鮮帶子:蒜茸粉絲索晒d 帶子鮮味,同埋帶子肉更滋味!清蒸龍躉件:魚肉很嫩滑,蒸得岩岩好,唔會太鞋,很鮮美!豉椒炒花蛤:很鮮美不過有少少辣,花蛤都很大隻,點解得d 殻冇肉,原來炒完d 肉跌晒係碟底!😅薑蔥炒海蟹:炒得很有穫氣,蟹肉都實肉鮮甜!蒜茸炒時蔬: 蒜茸炒菜芯清清地,菜都很鮮嫩都很好味!迷你珍珠雞:迷你版珍珠雞,好kawaii, 係溝埋紅米幾特別,仲有1/4厚冬菇同蛋黃,唔錯!😋👍+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

白灼生蝦:清清地食好鮮甜,蝦🦐肉都實肉,唔會腍身!

清蒸龍躉件:魚肉很嫩滑,蒸得岩岩好,唔會太鞋,很鮮美!

薑蔥炒海蟹:炒得很有穫氣,蟹肉都實肉鮮甜!

蒜茸炒時蔬: 蒜茸炒菜芯清清地,菜都很鮮嫩都很好味!

+++++++++++++++