2017-03-18 174 瀏覽
之前都有一間食開既串燒店 今次試下新野即日係OpenRice 訂位,,準時去到即刻有位坐。第一輪叫左幾款試下先芝士焗生蠔,蠔上面既似係用parmesan cheese,同平時出面D Hea Cheese唔同,蠔好鮮甜,唔錯花枝丸睇圖本身以為有5粒咁抵,原來係半粒x5, 即係3粒都無,不過燒得唔錯既,底面都有燒過,幾香口,調味都幾好,又係唔錯之後到雞翼,望落hea左少少,味道係正常既,不過以前食開第2間係會燒到脆卜卜果種,所以呢度被比下去不嬲都中意食麻辣,見食評話呢個麻辣金針菇好入味又好得咁就諗住試下,但係真係幾失望,完全唔係川菜果隻麻辣味。食串燒一定要食牛舌,基本上都穩陣唔會差得去邊,呢度既牛舌係用熟牛舌去燒,即係唔係爽口果隻,咬落去係淋既,都係失望,因為無乜食過燒牛舌係唔好食,不過佢調味係OK既韮菜,正正常常無乜特別,份量都幾多美國牛小排,頭一二舊(即係圖中見到紅紅地果2舊)都幾好,之後果d有少少老得制,可以生番d就好之後追加三重芝士撈丁,好食,雖然比預期中無咁多芝士,不過其實芝士份量岩岩好,再多就好快滯,依家岩岩好兩個人食得哂成個試過其他就會有比較,茄子同燒菠蘿我都覺得只係還好,因
之前都有一間食開既串燒店 今次試下新野

即日係OpenRice 訂位,,準時去到即刻有位坐。

第一輪叫左幾款試下先
芝士焗蠔
花枝丸

麻辣金針菇
牛舌

韮菜,正正常常無乜特別,份量都幾多
韮菜
牛小排
芝士撈丁

試過其他就會有比較,茄子同燒菠蘿我都覺得只係還好,因為食過更好食的

茄子有少少生,我覺得一般,燒菠蘿個焦糖太薄,薄到唔多覺有咁,另外如果個菠蘿同皮之間用刀身切開食起上黎會更容易,依家食既時候會痴住咁,好呢hea,又會哂左d肉,唔夠貼心
燒茄子
總結呢間串燒店係ok既,大家可以一試
2017-03-17
芝士焗蠔