2019-06-30
朋友介紹去一家小店度食串燒, 串燒通常好多肉, 對於女仔嚟講可能會係一個負擔, 但睇下menu發覺原來好多蔬菜類 ,所以即刻坐低落單!燒扇貝~ 扇貝非常大隻,差不多有一隻手掌的大小,肉質非常之鮮甜, 食落一啖啖蒜香!燒金菇~ 非常之爽脆,加上錫紙包住孜然粉同蒜蓉,全部味都落曬去金菇度,裏面每一啖都係可以有香濃嘅蒜蓉同埋孜然粉味!燒韮菜~ 我覺得係一件好有手工嘅事嚟!因為要將一條條韮菜串落去一支竹籤,其實係不容易,看出師父的心機,而且燒得係非常之入味,估唔到韭菜配孜然粉係這麼的出色!燒芫茜~ 第一次食!!因為出面好少串燒店可以食到芫茜!估唔到燒出嚟嘅時候會散發一陣一陣的清香,把芫茜嘅味全部都帶曬出嚟!燒茄子~ size好大!而且蒜蓉都十分之足夠! 夾著埋茄子肉,真係一梳梳 沾滿曬蒜蓉!而且一啲都唔乾!燒雞翼~燒得外脆內軟,而且燒到雞肉依然非常juicy ,難得難得!重慶酸辣粉~ 男人總要食啲澱粉質先至會夠飽,重慶酸辣粉味道好惹味, 感覺正宗,配埋響鈴簡直一絕!