2018-07-22
夜晚唔想食太飽我多數都會搵下串燒店,食到好多野又唔會飽到消化唔到嘛~呢間串燒店用上高枱設計,飲酒吹水勁有 feel~ 佢d 手工啤酒都好出名,可惜我地都不太喝酒😂anywayz 一開波我地就掃一輪肉食串燒先~雞軟骨永遠無得輸,佢都燒得幾入味,好好嚼,亦唔會太油~之後柚子雞翼蜜糖雞翼打孖上,我自己喜歡蜜糖雞翼多D,以為自己唔太喜歡柚子皮o個陣味,但喜歡柚子gei朋友就覺得還不錯~~~見到menu有冬陰功錫紙包蜆,覺得幾特別,所以叫左個黎試,咪睇佢白雪雪咁呀,食落肚D辣先開始谷上黎,不過冬陰功黎講佢又未算超級辣其實串燒我就鍾意蔬果類,所以見到佢蔬菜類都咁多選擇,真心開心呀~當中第一位我一定係燒!菠!蘿!平時串燒店燒菠蘿多數兩件止,佢有超多件!而且件件都好厚好多汁,正正正!燒露荀佢落左好多孜然粉,我平時食開清淡食物,覺得味道濃左d模仿焗大啡菇嘅芝士煙肉焗大菌都幾多汁,而且夠林,但芝士可以再流心d.鍾意食茄子嘅朋友一定要叫蒜蓉茄子!!佢真係超~大條,打卡位呀~一上枱已經聞到香濃蒜香,茄子超林,但仲keep到燒過嘅小脆口口感,蒜蓉完美混和響茄子肉度,一d 都唔乾~如果好似我咁叫左蒜蓉牛油雜菌的話
anywayz 一開波我地就掃一輪肉食串燒先~
雞軟骨永遠無得輸,佢都燒得幾入味,好好嚼,亦唔會太油~
燒露荀佢落左好多孜然粉,我平時食開清淡食物,覺得味道濃左d
如果好似我咁叫左蒜蓉牛油雜菌的話記得之後要加調味,因為太多汁,所以D菇味道會偏淡
呢度另一招牌係黃金薯條~佢分量超多,我地三個女仔都食唔曬~鹹蛋同薯條都撈得幾均勻,每口都有香香嘅鹹蛋味,雖然炸成咁但唔會超級油,不過始終係鹹蛋,食多d 都會有 heavy 嘅感覺~
作為玉子mania gei我們仨追加多個燒玉子,上面有好多蟹籽,舊蛋都有淡淡gei甜味