新年過後都無乜食過好嘢,平日都係食吓三餸飯或粉麵就一餐,老公最近贏咗馬仔,就話請我食餐好的,我梗係二話不說就話要去黃金海岸的秋香,皆因之前去康景花嗰邊食晚飯,見秋香很多人,現在黄金海岸有分店,希望可以食到,好彩去到不算人多,等一會就有位。店舖裝修一如其他分店典雅和特別,之前經過覺得坐下飲吓啤酒食吓串燒都幾過癮,現在終於實現。 我們叫了芥末八爪魚,炸樱花蝦餅,唐揚墨魚咀,燒鷄皮,日本炸豆腐串,威士忌燒蠔,日本鷄肝鷄腎地鷄釜煲仔飯,燒牛粒,燒日本黑豚,三得利白啤。食物來到了,賣相相當唔錯,食物擺盆及餐具都很特別,令我想起食懷石料理時所用的餐具都非常美麗。 至於食物質數樣樣都幾好,尤其炸樱花蝦餅,蝦餅外再有櫻花蝦,好香好好味。另外燒鷄皮也很好食,食完老公話要encore再兩串,呢個皮脆有油香,送啤酒一流😋