2021-02-02 1413 瀏覽
1月尾嗰陣好急趕想book個高級high tea慶祝長輩生日好多餐廳一個月前已full打去Tiffin已爆,但reception好好,我夜晚10點打去,佢話君逸咖啡廳都可以serve一樣嘅tea set,同樣價錢,所以即刻book左,有得食就好嘅心態去到灣仔,餐廳喺酒店地下大堂左邊,水池樓梯後面坐底後叫左一人一份tea set先來沙律千島醬蝦沙律,幾開胃,蝦幾新鮮港女tea set全照每人有一隻芝士牛角包,芝士好多,食左已半飽美中不足係個包係凍嘅,如果焗翻熱同脆,更有酒店水準頂層:精緻甜品,全部都比較甜紫色:最好食,係芝士蛋糕加cherry醬朱古力:好食,但好甜紅色:玫瑰味,有花香,好食,內有mousse同海綿蛋糕黃色:有白朱古力,好甜中層:鹹點,ok,冇特別覺得邊樣好好食黑色:最好食底:每人2舊scone,檸檬味幾香同幾鬆,但好飽肚,食唔哂,改賣帶走左飲品,覺得叫茶抵d,大壺d可以加水,因為太甜,好想飲水我叫左杯熱朱古力,係個錯誤,甜上加甜另外可出去拎自助甜品:Macaroons 勁甜松露朱古力 勁甜好濃好重口味椰子雪糕 好食雲呢拿雪糕 好食,冇得輸奶茶雪糕 大大伏,苦澀水果,waf
好多餐廳一個月前已full

去到灣仔,餐廳喺酒店地下大堂左邊,水池樓梯後面

坐底後叫左一人一份tea set

先來沙律

千島醬蝦沙律,幾開胃,蝦幾新鮮

港女tea set全照

每人有一隻芝士牛角包,芝士好多,食左已半飽
美中不足係個包係凍嘅,如果焗翻熱同脆,更有酒店水準

頂層:精緻甜品,全部都比較甜
紫色:最好食,係芝士蛋糕加cherry醬
朱古力:好食,但好甜
紅色:玫瑰味,有花香,好食,內有mousse同海綿蛋糕
黃色:有白朱古力,好甜

中層:鹹點,ok,冇特別覺得邊樣好好食
黑色:最好食

底:每人2舊scone,檸檬味
幾香同幾鬆,但好飽肚,食唔哂,改賣帶走左

飲品,覺得叫茶抵d,大壺d可以加水,因為太甜,好想飲水
我叫左杯熱朱古力,係個錯誤,甜上加甜

另外可出去拎自助甜品
Macaroons 勁甜
松露朱古力 勁甜好濃好重口味
椰子雪糕 好食
雲呢拿雪糕 好食,冇得輸
奶茶雪糕 大大伏,苦澀
水果,waffle冇食,太飽

服務:
電話booking好好
reception,落單嘅人都正常
但送餐/serve table嘅人呢,我嗰日就冇咩服務,好多都要自己主動request,包括要杯水都要問兩次先有,俾茶又漏左俾杯

性價比一般,都唔平,如只係想影相chill下,可以2人share一個tea set比較抵玩