2021-12-23
哥哥乖,所以話帶佢去食聖誕餐,就俾佢係OpenRice 到揀🤣佢㩒㩒下話想玩呢個千秋架🙄我話應該唔玩得架?裝飾咋?都冇人坐上去…跟住佢又話上次同舅父食個金邊粉,好想再食💪🏻咁就決定去呢間食啦…平平地食lunch 影下相🤫食物芒果蟹肉炒飯我叫左芒果蟹肉炒飯🥭🦀🍚諗住萬一佢唔食金邊粉都可以食飯😮💨做人呀媽認真煩超香炒蛋飯味!有洋蔥、雞蛋、葱花炒岀黎真係好香!再配上炸腰果、肉鬆簡直昇華晒!哥哥都食咗2碗仔飯!個芒果勁甜芒果味🧚🏻♀️感動到喊😭有許x山嘅MK回憶🤣泰式金邊粉(蝦)一上金邊粉😮💨哥哥就話唔食飯,要食麵…我又好驚佢浪費,點知佢話好食!👍🏻仲主動食多碗🥲好感動個金邊粉真係好正!👍🏻酸酸甜甜咁❤️好開胃,佢就勁食個蛋皮🤣碟邊仲有炸蒜同辣椒乾粉…個蝦應該係刺身蝦?唔係熟透嘅,但勁大隻蝦!有2隻冬瓜湯我問佢最鍾意係食邊個?佢竟然答我飲湯🙄佢話個冬瓜湯辣辣哋🤔應該係胡椒?我又唔覺辣喎~個冬瓜好冧!檸檬茶、青檸梳打哥哥勁鐘意個杯🤣🤣🤣檸檬茶應該係用咗菜蜜,唔同岀面啲檸檬茶,所以佢唔飲就嗌一杯青檸梳打俾佢!梳打水係微泡,唔係好多汽,唔係好甜👍🏻啱小朋友飲環境我哋走個陣問姐姐係咪真係坐得?佢話可
食物
芒果蟹肉炒飯
個芒果勁甜芒果味🧚🏻♀️感動到喊😭有許x山嘅MK回憶🤣
泰式金邊粉(蝦)
一上金邊粉😮💨哥哥就話唔食飯,要食麵…
我又好驚佢浪費,點知佢話好食!👍🏻仲主動食多碗🥲好感動
碟邊仲有炸蒜同辣椒乾粉…
個蝦應該係刺身蝦?唔係熟透嘅,但勁大隻蝦!有2隻
冬瓜湯
檸檬茶、青檸梳打
梳打水係微泡,唔係好多汽,唔係好甜👍🏻啱小朋友飲
我哋走個陣問姐姐係咪真係坐得?佢話可以乘坐一個正常大人嘅重量👍🏻
為咗千秋而黎,冇理由唔影架?🤣
呢到地方唔算好大,不過帶住乖嘅小朋友都可以黎食!🙈🙈
佢哋開始裝飾聖誕飾物🎄岩晒2公婆、或者1家3,4口去影相食飯