2017-01-07 1199 瀏覽
小丸子可以話係小時候必睇卡通,所以佢既主題餐廳又豈能錯過。可惜餐廳不接受預約,只能排隊walk in。星期五晚上七點抵達門外,見到長長的人龍,已是意料之事。最後大約8點半,我地就順利入座餐廳雖然地方細小,但座位唔算逼,四個大人加張bb車,都有位。餐廳入面佈置全是小丸子,每張枱都有一到兩個不同角色的咕𠱸,方便影相呃like。首先點左個咖啡豬扒飯飯既造型係隨機的,而呢個係野口同學豬扒是厚切的,上枱時微溫,肉質唔硬咖哩方面有少少辣,味道算濃烈之後係叉燒烏冬叉燒係肥美,但味道就俾咖哩味完全蓋過,其實唔係好感受到個味然後係抹茶炒飯點解會點呢個飯,係因為見到好多報導都介紹。但我會形容呢個飯係最伏既選擇。抹茶味重到得返苦澀味,唔係甘味。飯雖然炒得乾身,但同樣飯焦太多,影響口感。蝦,真係蝦蝦蝦,得3隻值得推介既係芝士竹輪熱辣辣上枱,咬落去芝士會咇出黎芝士好香甜品方面,點左曲奇蛋糕感恩食完成餐飯,終於有個小丸子俾我影下曲奇太甜,有d溜主食加20蚊可轉特飲我點左士多啤梨不意外,少少藥水味既士多啤梨都係貪佢好睇先點既姐總結,真係為左影小丸子先去食物質素合格,但份量偏少價格合理,環境影相一流
小丸子可以話係小時候必睇卡通,所以佢既主題餐廳又豈能錯過。

首先點左個咖啡豬扒飯
飯既造型係隨機的,而呢個係野口同學
豬扒是厚切的,上枱時微溫,肉質唔硬
咖哩方面有少少辣,味道算濃烈

之後係叉燒烏冬
叉燒係肥美,但味道就俾咖哩味完全蓋過,其實唔係好感受到個味

然後係抹茶炒飯

值得推介既係芝士竹輪
熱辣辣上枱,咬落去芝士會咇出黎
芝士好香

甜品方面,點左曲奇蛋糕
感恩食完成餐飯,終於有個小丸子俾我影下
曲奇太甜,有d溜

主食加20蚊可轉特飲
我點左士多啤梨
不意外,少少藥水味既士多啤梨
都係貪佢好睇先點既姐
總結,真係為左影小丸子先去
食物質素合格,但份量偏少
價格合理,環境影相一流

2017-01-06
90 分鐘 (堂食)