2018-05-05
朋友話想食日本野,銅鑼灣搵到呢間,見佢既鰻魚飯好似好正咁,就來試試。一入到餐廳,環境不錯,酒櫃幾吸晴。前菜係我喜歡的枝豆先上烏冬,份量比我想像中大碗,烏冬好滑,呢個似醬油湯底,比較濃味,食得多會有少少漏,但其實好好味呢個腐皮流心蛋真係好好食我係比個menu 張相吸引左,而叫呢碟雞肉棒,賣相果然不令我失望,一分錢一分貨,味道都很好,好喜歡有雞軟骨在裡面,每啖都好有咬口,但兩個人食真係太貪心,眼闊肚窄。。。兩個人其實食三串都夠哂最後當然唔少得鰻魚飯,呢度既招牌菜,有三種食法,就咁食,加配菜食,或者加湯泡飯,我個人覺得就咁食都好香,但我有少少覺得呢度既鰻魚唔夠滑同好多骨。。我覺得無想像中好食。。。但可以接受整體,呢度環境同野食都好好,只能講一分錢一分貨,佢有個二人套餐,雖然我無叫,但我見其他人叫了,好似唔錯。
一入到餐廳,環境不錯,酒櫃幾吸晴。
前菜係我喜歡的枝豆
呢個腐皮流心蛋真係好好食