尋日我同朋友去天后食晚飯,但時間尚早,所以入咗『龍鳳冰室』食下午茶餐。因為跟住會再食晚飯,所以我地決定叫一個下午茶餐+凍飲一杯,再另叫一杯是(正價)凍飲。不久我老公到了天后,我們便叫佢過來飲杯嘢,再另加一杯(正價)熱華田。最後埋單,坐櫃枱果位老人家~ 收咗Total $83 (價錢是接受)。🧐但點解佢要將我果杯,最後另加的熱飲,換成跟餐,而最初的兩杯凍飲為正價。總結:就算食物水準OK,但心腸不好都係一個大問題⚠️難道多收幾次~ 「幾蚊」,生意額可成為最Top分店⁉️😑為咗幾蚊而當面對峙,我唔會!其實今次係我第一次去依間冰室,但再叫我去『龍鳳冰室(天后店)』,不用了👎🏻👎🏻👎🏻太客氣‼️

😑為咗幾蚊而當面對峙,我唔會!

2018-09-29