2018-07-25 288 瀏覽
之前係深水埗食過一間糖水舖嘅粉圓,覺得口感煙韌, 一試就愛上, 所以就搵下有冇其他舖頭有得食粉圓啦,俾我揾到呢間,佢唔單只有甜品食, 仲有其他台式食品。原本淨係諗住嚟呢度食碗粉圓就算,點知最後叫多咗份蔥油拌麵同埋鹹酥雞試吓😜因為我哋叫咗鹹食同埋甜品, 所以個甜品叫咗店員後上。 首先嚟咗個蔥油拌麵, 個麵好香, 仲有隻蛋添。 之後就係個鹹酥雞,好香口好酥脆,大大件,肉質juicy。 最後就係我好期待嘅粉圓喇,粉圓嘅甜品有幾款,我見到嫩仙芋奶凍都好吸引咁,但今次我叫咗個綜合剉冰試吓。個冰一嚟到嚇親我,無諗過咁大份,無兩個人以上都唔好叫。上面嘅配料有8款咁多,每款份量仲唔少㗎,全部都好好味好有咬口,喺冰上面仲有西米添,真係好豐富。冰上面淋咗花奶/煉奶,配合埋其他配料一齊食,味道更上一層😋😋但係啲冰溶得比較快,要食快啲呀, 唔係好快就變咗碟冰水㗎喇😅
蔥油拌麵

之後就係個鹹酥雞,好香口好酥脆,大大件,肉質juicy。

鹹酥雞

2018-07-22
$47.5 (午餐)
蔥油拌麵
鹹酥雞