2023-06-03
身邊有好多朋友都係貓奴,但本人就因為某些原因未能養貓,間唔中都想同貓貓玩下,貓Cafe就啱曬我,有得同朋友聚舊之餘又可以體驗做貓奴,好療癒。隻隻貓貓都好健康好可愛。-青咖喱忌廉青口 $88.00擺盤好有心思,將大大隻又飽滿嘅青口擺放成花花嘅形狀,蘸上濃濃嘅忌廉,加咗忌廉嘅青咖哩更濃稠,裡面亦有車厘茄、番茄、洋蔥,令整個汁更鮮甜。-煙三文魚芝士墨西哥餅 $78.00烘到啱啱好嘅墨西哥薄餅,煙煙韌韌,夾住充滿三文魚油香嘅Smoke Salmon同芝士鹹香,勁夾!好多食嘅Quesadilla!-菲力牛柳配黑松露燒汁配薯菜 $188.00牛柳勁厚勁多肉汁,而且非常嫩,配埋黑松露燒汁一齊食,好香!-大啡菇安格斯牛肉手工漢堡配薯角 $128.00漢堡包包面烙左Urban 個貓貓Logo,,型得嚟又夠cute。安格斯牛肉個牛味好出,同大啡菇呢啲搶味嘅食材一齊食,完全唔會被蓋過,相映成趣!-墨魚汁海鮮野菌意大利飯 $128.00墨魚汁雖然黑孖孖,營養卻非常豐富。自己唔會整墨魚汁嘅Dish,所以如果出去食,間餐廳有墨魚汁嘅話都必定會叫。Risotto 好有咬口,粒粒都被墨汁包住,啲海鮮亦好新鮮!
-白桃
-青咖喱忌廉青口 $88.00
-煙三文魚芝士墨西哥餅 $78.00
-菲力牛柳配黑松露燒汁配薯菜 $188.00
牛柳勁厚勁多肉汁,而且非常嫩,配埋黑松露燒汁一齊食,好香!
-大啡菇安格斯牛肉手工漢堡配薯角 $128.00
-墨魚汁海鮮野菌意大利飯 $128.00
-白桃蘋果醋梳打 (少甜) $43.00
白桃同蘋果醋好夾,香甜中带微酸,好解渴!
-白桃乳酪沙冰(少甜) $59.00
叫兩杯都係白桃就知我幾鐘情於佢。沙冰打到好綿滑,乳酪同桃味好平均,會同時飲到兩隻味!
-草莓荔枝紅莓乾花茶加配蜜糖 $72.00
同行嘅姊妹唔方便飲凍嘢,所以叫咗少女心爆炸嘅花茶,草莓同紅莓令花茶微微带出酸果香,飲嘅時候會聞到清新花香。