2020-06-25 76 瀏覽
好少食新加坡菜🇸🇬今次嚟到呢間主打砂鍋宮保小菜嘅店😋-👅一口牛🐂-嚟到呢度點可以唔試吓最招牌嘅砂鍋宮保呢🤪可以自選辣度,我就揀咗小辣,我覺得完全唔辣🙈🌶宮保係用醬油,辣椒,秘製醬汁,滷藥、葱蒜、黑豉油等廿種材料調製👻店員教我地食嗰陣要一羹砂煲粥 ,一羹醬汁,撈埋咁樣食😆有得揀配粥/飯/麵,但識揀一定揀砂煲粥,粥唔會淡茂茂之餘仲好好好綿滑,係幾高質嘅粥🥣同醬汁撈埋食真係幾好味🥰唔鍾意牛嘅仲有大把其他選擇,有田雞,豬肋骨,鰻魚,蝦🦐等等🤪份量都幾多,牛夾極都仲有🙈仲要幾嫩幾滑,好入味🐂但價錢好似貴咗啲,始終呢個菜未到令我驚艷嘅程度🥺-評分:7.8/10價錢:$116 (細砂煲)+$36 秘製砂鍋粥(1-2位)-🇸🇬加東蝦叻沙🦐-叻沙大大碗好吸睛,而且超足料,有4隻鮮蝦、好多魚片頭,豆卜,雞蛋,芽菜等等🥘叻沙嘅湯粉,完全索曬個湯底😙我覺得湯底幾香滑,但唔夠甜,椰奶味可以濃郁d,呢個味道較為淡,唔係咁適合重口味嘅人😭-評分:7.4/10 價錢:$99-📍 宮保 銅鑼灣📍
好少食新加坡菜🇸🇬今次嚟到呢間主打砂鍋宮保小菜嘅店😋
👅一口牛🐂
評分:7.8/10
價錢:$116 (細砂煲)+$36 秘製砂鍋粥(1-2位)
🇸🇬加東蝦叻沙🦐
評分:7.4/10