2021-06-22 162 瀏覽
有日經過呢間台灣養生湯麵館,俾”養生”呢兩個字吸引左入去試吓。餐廳主打養生湯,有飯麵和米線等選擇,另外仲有多款小食。.椰子雞湯農場雞湯米線 $59 🥥🐥🍜一上枱就聞到陣陣椰香味,奶白色湯底非常濃稠,飲到雞湯嘅鮮味同椰子嘅清甜。米線份量十足,有雞件及紅棗杞子木耳等配料,食完好飽足。.台灣藥膳古早牛肉湯麵 $66 🐂 🍜湯底有啲似台灣紅燒牛肉麵嘅味道,藥膳味道唔會太重,香濃甘甜,牛肉及蘿蔔炆得軟腍入味。.紅油抄手 $33 🥟呢個有驚喜,抄手皮又薄又滑,紅油麻香味十足又唔會太辣,開胃惹味。.飯麵加配飲品都只需十蚊左右,飲品大大杯非常抵。凍柑桔檸檬 +$10 🍹酸酸甜甜幾清新,啱晒咁熱嘅天氣。.凍朱古力牛奶雪香 +$13 🍫🥛朱古力及奶味適中,加咗穀物增添口感。.總括而言:佢哋嘅養生湯選擇幾多,試咗兩款湯底都相當唔錯,感覺無添加味精,而且食物份量十足,價錢唔貴,性價比高。

椰子雞湯農場雞湯米線 $59 🥥🐥🍜

台灣藥膳古早牛肉湯麵 $66 🐂 🍜

紅油抄手 $33 🥟

飯麵加配飲品都只需十蚊左右,飲品大大杯非常抵。

凍柑桔檸檬 +$10 🍹
酸酸甜甜幾清新,啱晒咁熱嘅天氣。
凍朱古力牛奶雪香 +$13 🍫🥛
朱古力及奶味適中,加咗穀物增添口感。