行過見到有間新開的蝦湯拉麵,因為新開,傢俬裝潢都好企理和乾淨,座位寬敞,即使滿座都一啲都唔迫。特濃蝦湯拉麵:配料有三隻蝦,紫菜,木耳,半隻半熟蛋,蔥。湯底比想像中淡,本來見到寫住「特濃」,以為真係會好濃味,但係比我想像中淡,雖然有好多櫻花蝦,但係我覺得味道可以再濃啲。用QR code落單,面質冇得選硬或軟面,配料三隻蝦新鮮爽口。雞白湯拉麵:配料有雞胸,半熟蛋,紫菜,腐竹和蔥。湯底也是覺得太淡,可以再濃稠啲。雞胸唔夠軟滑,有啲鞋,不過佢切到好薄,所以都OK。阿根廷紅蝦雞肉餃子:雖然賣相不是太好,但係我覺得好好味,入面好Juicy, 餃子底部煎得好脆,唔使點任何醬汁都好有蝦的鮮甜味。

特濃蝦湯拉麵
雞白湯拉麵