2008-06-13
星期日去食lunch buffet,目的主要係生蠔,5種即開生蠔任食,每次order一打都無扮漏單唔嚟嘅情況,我一個人食咗3打,大滿足!香檳全程不停係咁加,飲到high high哋,淨食生蠔飲香檳巳回本。另外龍蝦沙律細細杯幾好味,鵝肝醬唔腥配薄脆就最啱,吞拿魚醋汁前菜超好味,西班牙風乾火腿夠咸香又唔肥,buffet枱重有大量甜品、生果同朱古力,因為實在太飽,好多都無食到。另外重可以order餐牌嘅湯、前菜、主菜同即焗疏乎厘,因為太飽,所以只order咗羊排(mini size)同埋疏乎厘,總結嚟講,食buffet切記唔好貪心,如果唔係食到成個青蛙肚咁凸咗出嚟就唔好啦!p.s.同場有一枱12個嘅客,不但高談闊論,重大大聲講粗口,又懶風趣咁係度撩啲女侍應,個鬼佬經理睇到擰晒頭,我自己身為香港人都覺得好失禮,其中有個最樣衰口臭兼乸乸哋嘅男人,臨走居然偷晒枱面上嘅糖包放落袋,真係咁都得?貪心cheap成咁,唉!