2019-03-20
今日出糧,又係時候同老婆嘆番個精美午餐了。近排佢鍾意食甜品,搜尋之下發現尖沙咀The One佢哋嘅綠茶甜品幾正,而且價錢又唔貴, 見評價都幾好所以就帶佢嚟一試!午餐時間我哋都預早訂位,一點鐘來到,唔使等位了.這裏都係遊客區本地同遊客人數各半,但一到下午茶時間突然間坐滿很多本地人來食下午茶首先我哋嘆番個日式午餐先:我就叫咗個大鰻魚飯套餐,包沙律,海澡烏冬,抹茶蛋卷同一杯錫蘭紅茶!$198鰻魚飯份量夠份量,鰻魚是即燒的,個汁同個鰻魚燒得非常之好,有質素的鰻魚飯!我跟餐仲可以改杯凍咖啡,他們的咖啡一流,加菲開味很重,一定要試老婆就揀咗迷你三彩丼定食,呢個套餐真係啱晒見到幾樣野想食嘅客人,即係我老婆!樣樣都話想食呢個套餐就滿足晒佢嘅要求!有鰻魚飯,海澡烏冬,三文魚蓉飯!鰻魚飯同我大的質素都係一樣只係細咗,這裏的烏冬也是他們招牌菜,烏冬面非常彈牙Q!三文魚蓉飯,新鮮!加少少豉油就能夠帶出魚嘅鮮味!呢個套餐都係包左沙律同埋蛋卷加多杯嘢飲,都只係$168!每人食咗呢個套餐基本上都非常滿足,但係話明係專登嚟食甜品梗係要食多兩杯啦!他們甜品有10分多選擇,我哋就叫咗兩杯吧菲食!抺茶吧菲,香草雲呢拿吧菲!
首先我哋嘆番個日式午餐先:
三文魚蓉飯,新鮮!加少少豉油就能夠帶出魚嘅鮮味!
呢個套餐都係包左沙律同埋蛋卷加多杯嘢飲,都只係$168!
他們的綠茶產品真係特別出色,真係好好味!
整個吧菲嘅配搭亦都10分好,翠翠彈牙雪糕口感全部都有好夾!除咗綠茶雪糕好食雲呢拿雪糕亦都非常牛奶香味!
整體來講主菜同埋甜品都10分好,順帶一提佢哋嘅員工質素服務亦都很好!好似置身於日本一樣!