2021-02-22
最近foodpanda mall做緊迎新優惠, 諗起之前Godiva飲品做買一送一嗰陣嘅盛況, 於是決定襯呢次機會試吓佢嘅朱古力飲品我叫嘅係牛奶朱古力奶昔($50), 屋企人叫嘅就係奶萃咖啡奶昔($50)。兩杯奶昔都有一層cream舖面, 上面插住一塊細細嘅Godiva朱古力牛奶朱古力奶昔偏甜, 朱古力味好濃郁, 但係佢甜得嚟又唔會話好膩, 撈埋啲cream之後成個texture比較厚實, 飲完成杯都幾飽㗎!不過略嫌奶昔入面有碎冰, 令口感唔夠順滑, 比起奶昔感覺更似朱古力特飲而奶萃咖啡奶昔飲落去先係奶香, 之後先係咖啡味, 整體上奶味較重, 可能因為咁杯飲品先會係白色(燈光問題張相睇唔出)兩杯飲品都較甜, 鐘意甜嘢嘅我就覺得唔錯嘅, 如果冇咁鐘意都可以試下佢哋嘅黑朱古力飲品㗎雖然我覺得性價比唔高但都要試一次嘅哈哈