2014-05-29
為左食,你可以去到幾盡?話說,係好耐好耐以前,每日放學,我都會係牛下的食肆打躉,等爸媽收工回家。粥鋪,何興記,沙爹牛面,真知味鹵水腸頭,仲有佢。。。源發。源發,出名蝴蝶腩,即係唔咪牛,但係又好好味既豬肉。以前係源發的牆壁餐牌,你唔會見到有牛字。而家,以前佢只係賣粉面,而家有賣埋飯,唔知有無堅持唔賣牛呢~言歸正傳,我仍然堅持我的至愛-魚餃河。先講河粉,仍然是香滑可口,湯頭唔淡,但係當然要加我的調味三寶:魚露,醋,同辣椒油。比例,1:3:著量。魚餃,應該係全港最好味既魚餃,有五大隻,皮薄餡靚。盛惠23蚊。唔記得講,湯入面係有好多芽菜,perfect。佢地既唯一缺點,就係我既第一句。位置好遠,好格涉。大熱天時,我由公司行左兩個字先去到,為左食,你可以去到幾盡?講個秘密俾你知,何興記,牛下真滋味,源發,是同一家族出品。
講個秘密俾你知,何興記,牛下真滋味,源發,是同一家族出品。